IMG_5010Volgens traditie heeft De Heerlijkheid ook dit jaar weer de aktie “watergeld voor een lokaal goed doel” gehouden.

Aan onze gasten die een glas kraanwater bestellen, wordt € 1,00 gevraagd, wat geheel ten goede kom aan een lokaal goed doel. Dit doel wordt door de gasten, u dus, zelf bepaald; middels stembriefjes kan worden gekozen uit een drietal “goede doelen”. Het doel met de meeste stemmen krijgt vervolgens het totaal bedrag van het “watergeld” van dat jaar.

Dit jaar kreeg De Voedselbank Stichting Buren de meeste stemmen. De cheque met een totaalbedrag van € 638,00 is inmiddels overhandigd aan de voorzitter van de Stichting, Nan de Smet. Hij is verrast door het initiatief van De Heerlijkheid: “Dat er zoveel gasten voor De Voedselbank hebben gekozen is natuurlijk geweldig. Er zijn tal van zaken waaraan het geld besteed kan worden, bijvoorbeeld diesel voor de auto, wegenbelasting, elektriciteit etc.”

De Voedselbank doet goed werk binnen de gemeente en De Heerlijkheid is dan ook blij om, namens de gasten, hen met deze bijdrage te hebben kunnen helpen. Uiteraard wordt er dit jaar opnieuw gespaard voor een nieuw te kiezen (lokaal) doel!