dierenambulance1Bij De Heerlijkheid vinden we dat je best een glas water kunt bestellen, maar dat hier ook wel wat tegenover mag staan. Dit is de eeuwige discussie in de horeca. De een zegt dat je gewoon een glas water gratis moet krijgen, terwijl de ander zegt dat dit best wat mag kosten gezien de service, afwas etc. Een gulden middenweg werd gevonden! In De Heerlijkheid wordt er namelijk €1,00 voor een glas water gerekend, welke bestemd is voor een lokaal goed doel.

Middels stembriefjes vragen wij de gasten die water bestellen, naar welk goed doel het geld zou mogen en dit jaar heeft de Dierenambulance Den Haag e.o. de meeste stemmen gekregen! Zie het persbericht onder de link “Lees verder”.

Volgend jaar willen wij weer een bedrag uitdelen en wij hebben daarom een poll geplaatst op facebook.com/deheerlijkheid waar lokale goede doelen aangedragen kunnen worden. Vanaf juli kunnen de gasten, die een glas water hebben besteld, in het restaurant aangeven waar zij vinden dat ‘hun” bedrag heen mag gaan. Het doel met de meeste stemmen van deze gasten ontvangt dan in 2014 het bedrag dat is opgehaald.

Persbericht Dierenambulance Den Haag e.o. – 23 mei 2013

Aan de gasten die in Restaurant ‘De Heerlijkheid’ in het Damcentrum van Leidschendam een glas kraanwater vragen, wordt een kleine bijdrage per glas gevraagd. Het geld dat op deze manier door het restaurant wordt verzameld, komt geheel ten goede aan een goed doel. Dit jaar hebben de gasten, die zelf het goede doel mogen bepalen, gekozen voor Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. .

Als gasten in het restaurant De Heerlijkheid’ een glas kraanwater wensen, wordt hiervoor € 1,= per glas gevraagd. De gasten kunnen zelf (lokale) goede doelen aanbrengen en hiervan worden er gemiddeld 3 of 4 uitgekozen. Vervolgens krijgt elke gast die een glas water besteld gedurende een bepaalde periode een briefje met de keuzes, zodat men zelf het doel kan kiezen waarvan hij of zij vindt dat het geld naar toe moet.

De afgelopen periode was de Dierenambulance Den Haag, die ook zeer actief is in Leidschendam-Voorburg, één van de goede doelen. Tot grote vreugde van Dierenambulance Den Haag is zij met maar liefst 42% van de stemmen in aanmerking gekomen voor de donatie van dit jaar.

Vandaag heeft Ingrid Blom het bedrag van maar liefst € 674,- symbolisch aan Pieter Smit, directeur van Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. overhandigd. Dierenambulance Den Haag is ontzettend blij met de donatie. Pieter Smit: “Het is een fantastisch initiatief. We zijn als stichting afhankelijk van donaties en giften. Deze extra steun kunnen we dan ook heel goed gebruiken voor het vervoer en verzorging van de dieren in ons hospitaal. Heel veel dank aan restaurant De Heerlijkheid en natuurlijk aan alle gasten die hebben gedoneerd en voor ons hebben gekozen!